Etiketter

, ,

Jag hade laddat inför den här helgen. Jag skulle varken socialisera med andra än med min sambo, städa, tvätta eller ägna mig åt annan tidsödande aktivitet. Jag hade lovat mig själv.

Och jag höll löftet!

Jag har läst ut tre böcker: Då tänker jag på Sigrid av Elin Olofsson, Under odjurspälsen av Klara Krantz och Vakuum av Mia Öström. Fina böcker alla tre, även om Under odjurspälsen var favoritboken under helgen. Det jag främst fastnade för var skildringen av Signes sexualitet – så bra skrivet! Att hon fick vara sugen på sex utan att veta om hon var kär, att hon ibland onanerade för att hon var kåt, ibland för att somna enklare och att hon fick tänka på sex i oväntade situationer på ett sätt som bara killar brukar beskrivas göra. Jag blev så inspirerad och ville genast själv börja skriva in onaniscener och sexscener i min tilltänkta ungdomsroman.

Och sedan. Sedan skrev jag faktiskt. Satt och pillade i mitt manus, skrev om sådant som jag ändrat om i huvudet (sådan tur att jag kom på att huvudpersonen inte alls går sista året på gymnasiet, utan redan har tagit studenten!), ritande mindmaps för alla de viktigaste karaktärerna osv. Eftersom jag inte har tid och ork att skriva så ofta tror jag att det lönar sig med ett grundmaterial som kan ge en snabb överblicksbild. Hela helgen har känts…rolig? Inte rolig, men oerhört givande. Jag känner mig tillfredsställd med att ha gjort det jag helst vill göra. Sådana här helger kommer så sällan. Som extra livskraft inför hösten!

/ Sara

20170910_134905

Min arbetsplats.