Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

wpid-20151001_130137.jpgTänk att det hanns med lite bokmässan ändå, trots intensivt sista-termin-plugg och nytt jobb. Välbehövligt, och inte minst kul med lite systerträff. Förutom diverse tillhörande sambos var vi fyra systrar som irrade runt med tunga bokkassar på mässgolvet i Göteborg (de tre bröderna lös med sin frånvaro).

Som vanligt är jag mest nöjd med mina bokinköp, men det är alltid kul att lyssna på författare och annat spännande folk. I Gilla Böckers monter passade jag på att övertala två av mina systrar att köpa Jandy Nelsons Jag ger dig solen (den tredje systern har redan fått den i födelsedagspresent). Jag träffade då även på Ada Wester (som fick höra att Gilla böcker är ett favoritförlag) och hon tipsade om Som stjärnor i natten av Jennifer Niven och lovade att den höll Gilla böcker-klass, även om den är utgiven på Lilla Piratförlaget. För övrigt ska det bli spännande att se vad sammanslagningen av Gilla böcker och Lilla Piratförlaget ska leda till. Så länge det fortsätts att ge ut Gilla böcker-böcker är jag nöjd.

Jag passade även på att få några av böckerna signerade (jippi!). Påpekade att Mats Strandbergs Färjan ju knappast kan få bättre reklam än att ha en blurb av Åsa Larsson på framsidan av boken, eller att Lisa Bjärbos Djupa ro inte kunde bli mer intressant efter att Katarina von Bredow under en författarstafett på Ung scen sa att ”om man ska läsa en ungdomsbok i höst så är det den här”. (Som om Mats Strandberg och Lisa Bjärbo inte redan var författare att hålla ögonen på.)

wpid-20150926_174001.jpg

Författarstefett: Salla Simukka, Moa Eriksson Sandberg, Katarina von Bredow och Lisa Bjärbo.

wpid-20151001_130442.jpg

Annat fint jag hittade på mässan var en bild med muminmotiv (som jag ska rama in), en Penguin-mugg (Wuthering Heights) och ett kortspel med barnbokskaraktärer. Sistnämnda ting är jag särskild nöjd med! Under min uppväxt har jag alltid spelat Cillas boklek, som är ett kortspel med olika klassiska bokkaraktärer (både svenska och utländska). Tyvärr finns den inte att få tag på någonstans längre (Eller?! Vet du något så hojta!), så Barnboksvännerna var minst sagt en tröst.

 

 

 

 

Här är hela bokmässeskörden som jag och min sambo W tillsammans fick ihop:

/Sara

wpid-20150926_150047_hdr.jpg

En timme med Gilla böcker. Jenny Jägerfeldt på scen.

wpid-20150926_123758.jpg

Mats Strandberg signerade och delade ut Marianne-karameller.