Etiketter

wpid-20140703_155300.jpgMed tanke på att jag är ett stort Harry Potter-fan och min mamma är bosatt i Östergötland inte alltför långt ifrån Norrköping, var det inte mer än rimligt att jag besökte Harry Potter the Exhibition. Jag, två av mina systrar och två av mina syskonbarn packade förväntansfullt in oss i en bil och begav oss mot utställningen.

Förmodligen hade jag lagom höga förväntningar, för efteråt kände jag mig mycket nöjd med besöket. För att uppskatta utställningen tror jag dock att det är viktigt att man uppskattar mer än bara böckerna, för det handlar ju trots allt om rekvisita och uppbyggda scener från filmerna. Veckan innan besöket hade vårt lilla sällskap laddat genom att maratontitta på alla filmerna, så med uppfriskat minne var det enkelt att känna igen allt från Hermiones tidsvändare och professor Umbridges tallrikar med kattmotiv till sängarna från Gryffindors sovsalar och olika häx- och trollkarlsklädnader.

Den stora besvikelsen med utställningen var egentligen att det var så dyrt i den tillhörande shoppen (vilket ju egentligen inte har med själv utställningen att göra). Men särskilt mina syskonbarn blev nog rätt besvikna över att inte kunna välja och vraka bland alla fina trollstavar och trollkarlsattiraljer. Hursomhelst köpte jag en mugg (”Dobby is a free elf”) och en chokladgroda (trollkarlskort: Hagrid!).

wpid-20140703_203734.jpg

 

/Sara

PS. Idag är sista chansen att besöka utställningen! DS.

Annonser